Uw tandarts in Den Haag

Hoenderloostraat 73, Den Haag

Welk voedsel is slecht voor uw tanden?

Geplaatst op

Een stralende lach straalt volgens onderzoek zelfvertrouwen uit en speelt een rol bij partnerkeuze. Witte tanden begint bij een gezond gebit en daarom is het belangrijk om goed te letten op wat u eet en wat voor impact voedsel heeft op uw gebit. We hebben een lijstje voor u opgesteld van voedingsmiddelen die u beter kunt vermijden.

‘Zuur’ voedsel

Ongetwijfeld heeft u vroeger geleerd dat suikers en frisdranken slecht voor uw tanden zijn, maar wist u dat ook zuur uw gebit aantast? Producten die u beter kunt vermijden zijn bijvoorbeeld tomatenketchup, sojasaus, azijn, witte wijn, pastasaus en augurken. Kant-en-klare pastasaus of tomatenketchup bevatten naast zuren ook veel suiker en zijn dus extra slecht voor uw gebit.

Sportdranken

In sportdranken zitten veel suikers om uw energielevel een boost te geven en daarom zijn deze dranken af te raden als u uw gebit gezond wilt houden. Daarnaast zitten er tevens veel zuren in sportdranken – iets wat de suikers vakkundig maskeren. Zuur in sportdranken zorgt er echter voor dat de beschermende glazuurlaag op uw tanden wegslijt.

Fruit

Fruit is natuurlijk gezond, maar bevat tegelijkertijd ook veel zuren die uw tanden aantasten. Zorg er daarom voor dat u na het eten van een stuk fruit een glas water drinkt om de zuren weg te spoelen. Ook gedroogd fruit zoals rozijnen bevat veel suikers en zuren.

Koek, broodjes en gebak

Koekjes, krentenbollen en gebak blijven sneller tussen uw tanden kleven en dit geeft bacteriën de kans om zich hier te nestelen. Spoel de etensresten daarom weg met een glas water.

Poets niet direct na het eten

Een tip van de tandarts: poets uw tanden niet direct na het eten. Zuur voedsel maakt het glazuur tijdelijk zacht. Als u gelijk na het eten van zuur voedsel uw gebit reinigt, beschadigt u het tandglazuur of poetst u het zelfs weg. Dit leidt tot tanderosie en veroorzaakt gevoelige tanden. Wacht daarom minstens een half uur voor u uw tanden poetst.

Laat uw gebit regelmatig controleren

Let niet alleen op wat u eet en drinkt, maar zorg er ook voor dat er regelmatig een specialist naar uw gebit kijkt. Op deze manier voorkomt u dat een ontsteking de tijd krijgt om schade aan te richten. Wilt u een afspraak maken voor een periodieke controle? Neem dan contact met ons op.

Geplaatst in Geen categorie

Over ons

Tandartspraktijk Zuiderpark is gevestigd in Den Haag en opgericht in 2009. Ons team bestaat uit een tandarts, mondhygiënist, tandtechnieker en twee assistentes. Iedereen is ervaren en deskundig in zijn vakgebied.  In Tandartspraktijk Zuiderpark werken wij met de modernste apparatuur. Daarnaast gebruiken wij in onze behandelmethodes de nieuwste tandheelkundige technieken en volgen we recente ontwikkelingen op het gebied van tandheelkunde op de voet. Het gemak en belang van onze patiënten staat bij ons altijd voorop.

Contactgegevens

Tandartspraktijk Zuiderpark
Hoenderloostraat 73
2573 RL Den Haag

Tel: 070 345 7841
Spoedtandarts070 345 7841
E: tandartsmousavi@gmail.com

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks