Uw tandarts in Den Haag

Hoenderloostraat 73, Den Haag

Vullingen

Wanneer een u last heeft van gaatjes in uw gebit, repareert de tandarts het gaatje door middel van vullingen. Vullingen worden tevens gebruikt wanneer een deel van uw kies is afgebroken of beschadigd door cariës, ook wel tandbederf genoemd. Het vullen van een gaatje is een behandeling die redelijk snel en gemakkelijk wordt uitgevoerd door onze mondhygiënist.

Heeft u een gaatje in uw gebit en wilt u deze laten vullen? Maak dan direct een afspraak met onze specialisten. Bent u nog geen patiënt? Meld u dan aan als nieuwe patiënt.

Wat zijn vullingen?

Een vulling voorkomt dat uw gebit verder zal beschadigen door tandbederf. Daarnaast herstelt een vulling de functie van de tand of kies zodat u geen last meer heeft van pijn of overgevoeligheid tijdens het eten en drinken.

Materiaal vullingen

Vullingen worden gemaakt van diverse materialen. In onze tandartspraktijk in Den Haag gebruiken wij voornamelijk vulmateriaal van composiet. Dit is een tandkleurige (witte) vulling. Het voordeel van composiet is dat het er vrij natuurlijk uitziet en daarom erg goed aansluit bij uw gebit.

Vroeger werd er voornamelijk gebruikt gemaakt van amalgaam. Dit is een grijze vulling die wordt gemaakt van zilver, kwik, tin en koper. Omdat amalgaam slijtvast is, werd dit middel vaak gebruikt voor het vullen van gaatjes. Het nadeel van amalgaam is echter de kleur. De grijze kleur sluit niet goed aan bij een wit gebit en dit wordt gezien als esthetisch onaantrekkelijk. Daarnaast kunnen amalgaamvullingen ook zorgen voor een grijze kleur bij de omliggende tanden.

Boren en vullen

Gaatjes in tanden en kiezen hebben de neiging om groter te worden. Om dit te voorkomen, verwijderen we het bedorven stuk van de tand door dit weg te boren. De plek waar we hebben geboord, wordt daarna opgevuld met vullingen. We voeren de behandeling vaak zonder verdoving uit, maar om geen last te krijgen van een vervelend of pijnlijk gevoel tijdens het boren kunt u kiezen voor een plaatselijke verdoving. Wanneer we verdoving gebruiken, is het van belang dat de verdoving eerst inwerkt voordat het gaatje kan worden gevuld.

Resultaat vullingen

Tanden en kiezen die gaatjes bevatten zijn vaak vrij gevoelig. Dit merkt u vooral tijdens het nuttigen van warm eten, warm drinken en zoetigheid. Het plaatsen van de vullingen voorkomt dat u last heeft van overgevoeligheid of pijn bij het eten en drinken.

Voor meer informatie over vullingen of voor het maken van een afspraak kunt u direct contact opnemen met onze tandartspraktijk in Den Haag via 070 345 7841. U kunt ook op de onderstaande buttons klikken om contact op te nemen.

Gaatjes voorkomen

Om gaatjes te voorkomen raden wij aan om uw gebit zo min mogelijk te belasten en uw tanden en kiezen voldoende tijd te geven om te herstellen. Om dit te realiseren is het noodzakelijk om de momenten waarop u eet en drinkt te beperken tot maximaal 7 momenten per dag. Dat wil zeggen dat er ruimte is voor 3 maaltijden. Daarnaast kunt u 4 keer per dag een tussendoortje nuttigen.

Ook is het belangrijk dat u uw gebit goed verzorgt en onderhoudt door 2 keer per dag uw tanden te poetsen. Wij raden aan om tandpasta te gebruiken waar fluoride in zit: fluoride maakt tanden en kiezen namelijk minder kwetsbaar, zodat ze beter bestand zijn tegen zuur en bacteriën. Hiermee voorkomt u gaatjes in uw gebit.

Inschrijven bij Tandartspraktijk Zuiderpark

Wilt u zich inschrijven als patiënt of wilt u een afspraak maken voor een controle van uw gebit? Neem dan vrijblijvend contact op via het telefoonnummer 070 345 7841. U kunt zich ook inschrijven op onze pagina voor nieuwe patiënten.

Spoed

Heeft u met spoed een tandarts nodig? In geval van spoed kunt u bellen met ons telefoonnummer  070 345 7841. Onze praktijk in de Den Haag is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.30 tot 16.00 uur voor spoedgevallen. Ook zijn wij donderdagavond geopend tot 20.00 uur.

Mocht u buiten onze openingstijden een spoedgeval hebben, neem dan contact op met onze spoedeisende hulp via 070 345 7841. In geval van spoed hoeft u geen patiënt bij ons te zijn. Het is echter wel belangrijk dat u een geldige verzekeringspas en identiteitskaart meeneemt. Mocht u medicijnen gebruiken, dan is het ook van belang dat u een document meeneemt waarin staat welke medicijnen u gebruikt.Vullingen

Over ons

Tandartspraktijk Zuiderpark is gevestigd in Den Haag en opgericht in 2009. Ons team bestaat uit een tandarts, mondhygiënist, tandtechnieker en twee assistentes. Iedereen is ervaren en deskundig in zijn vakgebied.  In Tandartspraktijk Zuiderpark werken wij met de modernste apparatuur. Daarnaast gebruiken wij in onze behandelmethodes de nieuwste tandheelkundige technieken en volgen we recente ontwikkelingen op het gebied van tandheelkunde op de voet. Het gemak en belang van onze patiënten staat bij ons altijd voorop.

Contactgegevens

Tandartspraktijk Zuiderpark
Hoenderloostraat 73
2573 RL Den Haag

Tel: 070 345 7841
Spoedtandarts070 345 7841
E: tandartsmousavi@gmail.com

© 2023 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks