Uw tandarts in Den Haag

Hoenderloostraat 73, Den Haag

Tanden bleken in Den Haag bij tandartspraktijk Zuiderpark

Het is de droom van veel mensen: een stralend witte lach. Helaas is niet iedereen gezegend met fonkelende witte tanden. Om uw tanden minimaal vijf tinten witter te laten worden, bieden wij twee manieren aan om tanden te bleken in Den Haag: een bleekbehandeling in onze tandartspraktijk of thuisbleken. Maak online een afspraak via onderstaande button of neem telefonisch contact met ons op. Patiënten die u voor zijn gegaan, beoordelen ons op Independer met een 8.

Hoe worden de tanden gebleekt?

Bij Tandartspraktijk Zuiderpark werken wij met twee verschillende soorten bleekbehandelingen: thuisbleken en bleken in de tandartspraktijk. Om u een duidelijk beeld te geven bij beide behandelingen leggen wij de twee diverse behandelmethodes uit.

Tanden bleken in de tandartspraktijk

Stap 1: het schoonmaken en polijsten van de tanden
Om ervoor te zorgen dat het resultaat van de behandeling optimaal is, wordt voorafgaand aan de behandeling het gebit uitgebreid gereinigd en gepolijst. Daarnaast ontvangt u (poets)tips voor een optimale mondgezondheid, zodat u ook na de bleekbehandeling een optimaal resultaat blijft houden.

Stap 2: het bleken van de tanden

Na het reinigen van de tanden en kiezen wordt er een bleekgel op de tanden aangebracht, waarna de tanden twintig minuten lang worden gebleekt met behulp van een ledlamp. Deze handeling wordt driemaal herhaald. Vervolgens brengt de tandarts fluoride op de tanden aan om gevoeligheid van de tanden te verminderen.

Stap 3: nazorg
Na de bleekbehandeling mag u twee uur lang geen eten en drinken nuttigen op water en melk na. Tevens raden wij aan om 48 uur na de bleekbehandeling voedsel met veel kleurstof zoals rode wijn, koffie, curry’s en rode bieten te vermijden. Omdat het gebit gevoelig kan zijn na het bleken, bevelen wij aan om zeer koude en warme dranken tot 24 uur na de behandeling te vermijden.

Thuisbleken

De tweede optie voor tanden bleken is thuisbleken. Om ervoor te zorgen dat ieder deel van het gebit optimaal gebleekt wordt, maken wij bitjes op maat met behulp van een gipsafdruk. De bitjes en bleekspuitjes kunnen binnen een week opgehaald worden. Tijdens deze afspraak geeft de tandarts een uitgebreide en heldere uitleg over hoe u de bitjes en de gel dient te gebruiken.

Werkgebied tandartspraktijk Zuiderpark

Om uw tanden te bleken in onze tandartspraktijk kunt u vanuit iedere wijk in Den Haag terecht. Onze patiënten komen onder andere uit de volgende wijken:

 • Centrum
 • Leidschenveen-Ypenburg
 • Loosduinen
 • Scheveningen
 • Escamp
 • Laak
 • Haagse Hout
 • Segbroek

Als vanzelfsprekend zijn klanten uit andere steden ook van harte welkom in onze tandartspraktijk.

Huis-, tuin- en keukenmiddelen om uw tanden te bleken

Op social media worden huis-, tuin- en keukenmiddelen gepromoot om tanden te bleken. Deze middelen zijn in de meeste gevallen zeer schadelijk voor het gebit. Wij vertellen u wat wél werkt en welke bleekmethodes een grote fabel zijn.

Baksoda, citroensap en zout

Het is met name op YouTube een grote trend: tanden bleken met een mengsel van baksoda, citroensap en zout. Door de tanden te poetsen met de oplossing zou het gebit witter worden, maar deze methode brengt meer kwaad met zich mee dan goeds. Het zuur van de citroen tast het glazuur namelijk ernstig aan. Daarnaast schuurt de baksoda en het zout over de tanden heen, waardoor ze kwetsbaar worden.

Knapperige, harde groente

Door regelmatig knapperige, harde groente te eten schuurt u uw eigen tanden ‘schoon’. Door op de groente te kauwen, verwijdert u tandplak waarmee u tandsteen voorkomt. Ook maken de groenten de tanden schoon, waardoor aanslag wordt verwijderd. Hierdoor ogen uw tanden witter.

Houdt u niet van groenten? In plaats van ze op te eten, kunt u de knapperige groenten ook over uw tanden wrijven.

Tandenpoetsen met een bananenschil

Het fenomeen tandenpoetsen met een bananenschil staat op het internet ook wel bekend als de ‘banana teeth whitening myth’. Het idee achter deze mythe is dat de mineralen zoals kalium, magnesium en mangaan die in de schil zitten de tanden reinigen. Er is echter geen enkel wetenschappelijk bewijs waarmee kan worden aangetoond dat een bananenschil de tanden reinigt of bleekt.

Fake it till you make it: spraytan en rode lippenstift

Een zongebruinde huid zorgt er automatisch voor dat uw tanden witter lijken. Een andere optie is om een lippenstift in de kleur paars of rood te dragen. Door het grote contrast met wit ogen de tanden witter.

Veelgestelde vragen over tanden bleken

Is tanden bleken pijnlijk?

Thuis tanden bleken wordt als niet pijnlijk ervaren. Wij maken het bitje op maat, waardoor het tandvlees niet aan de bleekgel wordt blootgesteld. Daarnaast raden wij aan om het bitje ’s nachts te dragen, zodat de gel de hele nacht kan inwerken. Hierdoor heeft u een minimale hoeveelheid bleekgel nodig.

Moet ik aan bepaalde eisen voldoen om mijn tanden te bleken?

Om uw tanden te bleken dient u 18 jaar of ouder te zijn. Ook wanneer u een beugel heeft gehad en een spalkje draagt, kun u uw tanden bleken.

Hoelang is het resultaat van tanden bleken zichtbaar?

De bleekbehandeling blijft ongeveer 6 tot 24 maanden zichtbaar. Doordat u na de bleekbehandeling alles weer eet en drinkt, en misschien rookt, verkleuren uw tanden echter opnieuw. Om ervoor te zorgen dat uw tanden zo lang mogelijk wit blijven, dient u voedingsmiddelen met veel kleurstoffen te vermijden.

Vergoedt mijn zorgverzekeraar tanden bleken?

Het is afhankelijk van uw zorgverzekeraar of het tanden bleken wordt vergoed. Informeer bij uw zorgverzekering of u in aanmerking komt voor een vergoeding om uw tanden te bleken.

Afspraak maken voor tanden bleken

Maak een afspraak bij de tandartspraktijk in Den Haag, zodat uw gebit gebleekt kan worden voor een stralende witte lach. Neem contact met ons op via telefoonnummer 070 345 7841 of via onderstaand contactformulier.

  Over ons

  Tandartspraktijk Zuiderpark is gevestigd in Den Haag en opgericht in 2009. Ons team bestaat uit een tandarts, mondhygiënist, tandtechnieker en twee assistentes. Iedereen is ervaren en deskundig in zijn vakgebied.  In Tandartspraktijk Zuiderpark werken wij met de modernste apparatuur. Daarnaast gebruiken wij in onze behandelmethodes de nieuwste tandheelkundige technieken en volgen we recente ontwikkelingen op het gebied van tandheelkunde op de voet. Het gemak en belang van onze patiënten staat bij ons altijd voorop.

  Contactgegevens

  Tandartspraktijk Zuiderpark
  Hoenderloostraat 73
  2573 RL Den Haag

  Tel: 070 345 7841
  Spoedtandarts070 345 7841
  E: tandartsmousavi@gmail.com

  © 2023 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks