Uw tandarts in Den Haag

Hoenderloostraat 73, Den Haag

Mondhygiënist Den Haag

Om uw gebit zo gezond mogelijk te houden, raden wij u aan om regelmatig een bezoek te brengen aan onze mondhygiënist. De mondhygiënist optimaliseert de gezondheid van uw mond. Bij Tandartspraktijk Zuiderpark in Den Haag zijn geen wachtlijsten voor een afspraak bij de mondhygiënist; u wordt direct geholpen.

 • Geen wachtlijsten; direct geholpen
 • Schrijf u in
 • Bij pijnklachten kunt u dezelfde dag nog terecht

Wanneer ga ik naar een mondhygiënist?

Als u een mondhygiënist wilt bezoeken, heeft u geen verwijzing van de tandarts nodig. Wij raden een bezoek bij onze mondhygiënist aan, wanneer u last heeft van:

 • Rood en gezwollen tandvlees dat niet meer goed om uw tanden of kiezen sluit;
 • Teruggetrokken tandvlees;
 • Een vieze smaak of slechte adem;
 • Bloedend tandvlees tijdens het poetsen;
 • Loszittende tanden of kiezen;
 • Vaak terugkomende gaatjes in tanden of kiezen.

Prijzen mondhygiënist

De tarieven die wij bij Tandartspraktijk Zuiderpark hanteren zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Ook tarieven voor een bezoek aan de mondhygiënist staan hierin vermeld.

[T22] Grondig reinigen wortel door een mondhygiënist, per element: € 21,51
[T52] Kort consult nazorg tandvleesbehandeling door mondhygiënist: € 56,48
[T54] Standaard consult nazorg tandvleesbehandeling door mondhygiënist: € 81,75
[T56] Uitgebreid consult nazorg tandvleesbehandeling door mondhygiënist: € 108,65

Welke tandartsbehandelingen vergoed worden, is afhankelijk van uw tandartsverzekering. Bij de meeste tandartsverzekeringen worden de reguliere controleafspraken, een bezoek aan de mondhygiënist en behandelingen als het trekken van kiezen en het vullen van gaatjes vergoed. Wanneer u kiest voor een duurdere tandartsverzekering, worden ook de grotere behandelingen, zoals implantaten, kronen, bruggen en het maken van röntgenfoto’s vergoed door de verzekeraar. Voor jongeren onder de 18 jaar worden de kosten van een behandeling aan de mondhygiënist sowieso vergoed uit de basisverzekering.

Neem voorafgaand aan een behandeling altijd contact op met uw verzekeraar om te kijken welke behandelingen er worden gedekt.

Dit doet onze mondhygiënist

Onze mondhygiënist richt zich op mondverzorging en preventie om tandbederf en tandvleesproblemen te voorkomen én bestrijden. Onze mondhygiënist verwijdert tandsteen en reinigt het gebit volledig. Ook geeft zij u voorlichting over het gezond houden van uw gebit, het tegengaan van gaatjes en het voorkomen van tandvleesproblemen. De mondhygiënist geeft advies over de verschillende soorten mondhygiënemaatregelen.

 • Tandsteen verwijderen en het gebit volledig reinigen;
 • Adviseren over het voorkomen van gaatjes;
 • Adviseren over wat te doen bij ontstoken tandvlees;
 • Tanden, kiezen en vullingen polijsten;
 • Het gebit beschermen door het aanbrengen van fluoride.

Tips van onze mondhygiënist

Onze mondhygiënist geeft u graag tips over hoe u uw mondhygiëne zo optimaal mogelijk kunt houden. Door deze tips op het gebied van voeding en de reiniging van uw gebit kunt u tandbederf en tandvleesproblemen voorkomen. Hieronder zetten we de tips van onze mondhygiënist voor u op een rij:

 • Vervang uw tandenborstel om de drie maanden of zelfs eerder wanneer de borstelharen uit elkaar gaan staan;
 • Vermijd voedingsmiddelen waar veel zuren en suikers inzitten;
 • Beperk eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag;
 • Wacht na het eten of drinken van zure en zoete dranken 30 minuten met tandenpoetsen;
 • Reinig de ruimtes tussen de tanden en kiezen goed met een tandenstoker, rager of floss;
 • Poets uw tanden twee keer per dag, minimaal twee minuten lang;
 • Breng regelmatig een bezoek aan de mondhygiënist.

Tandvleesproblemen hoeft u niet direct op te merken. Pijn of klachten kunnen pas later ontstaan, terwijl het probleem in de tussentijd al wel schade aanricht aan uw gebit en tandvlees. Door regelmatig een mondhygiënist te bezoeken, zijn wij in staat om uw gebit preventief te behandelen. Hierdoor voorkomt u langdurende en vervelende behandelingen. Maak een afspraak met onze mondhygiënist door contact op te nemen via 070 345 7841.

Ervaringen

Mariska de Weerd (Schilderswijk, Den Haag)

“Ik had een lange tijd last van gevoelig en bloedend tandvlees. Ik dacht dat dit vanzelf wel over zou gaan door goed mijn tanden te poetsen met de juiste tandpasta. Tijdens de periodieke controle bij Tandartspraktijk Zuiderpark werd mij geadviseerd om plaats te nemen bij de mondhygiënist. Ik kom daar nu 2 keer per jaar en ik heb nooit meer tandvleesproblemen”

Chayenne (Zeeheldenkwartier, Den Haag)

“Ik heb nog nooit te maken gehad met gaatjes in mijn tanden of kiezen of andere gebitsproblemen zoals ontstekingen aan mijn tandvlees. Ik ben ervan overtuigd dat dit komt door mijn regelmatige bezoek aan de mondhygiënist. Ik blijf dit dus zeker volhouden!”

Maak een afspraak bij de mondhygiënist in Den Haag

Als u graag een afspraak wilt maken met onze mondhygiënist, kunt u contact opnemen via 070 345 7841 of door het invullen van ons contactformulier. Ook voor andere vragen over uw gebit en mondgezondheid kunt u altijd bij ons terecht. Wilt u patiënt worden van Tandartspraktijk Zuiderpark? Maak voor uw eerste consult en inschrijving dan een afspraak via het inschrijfformulier.

Routebeschrijving naar onze tandartspraktijk in Den Haag

U kunt onze praktijk zowel met de auto als met het openbaar vervoer gemakkelijk bereiken. Wij zijn gevestigd op de hoek van de kruising tussen de Hoenderloostraat en de Voorthuizenstraat in Den Haag.

Route met de auto vanaf Den Haag Centraal

Vertrek in noordwestelijke richting op de Koningstunnel/S100. Ga verder op de Korte Voorhout. Neem de Lange Voorhout naar de Scheveningseveer in Centrum. Neem de Elandstraat, S100, Loosduinseweg/S104 en Apeldoornselaan naar de Hoenderloostraat in Escamp. Sla rechtsaf en rij de Hoenderloostraat op.

Route met de auto vanaf Den Haag HS

Neem het Stationsplein naar de Van Maanenkade. Ga verder op de Van Maanenkade naar Laak. Rij verder op de Waldorpstraat. Neem de Troelstrakade en S106 naar de Hoenderloostraat in Escamp. Sla rechtsaf naar de Hoenderloostraat.

Route met het openbaar vervoer vanaf Den Haag Centraal

Optie 1
Neem bij tramhalte Centraal Station Den Haag tram 4 richting De Uithof . Stap uit bij tramhalte Dierenselaan. Loop richting de rotonde naar de Apeldoornselaan en sla rechtsaf naar de Voorthuizenstraat. Sla vervolgens linksaf de Hoenderloostraat in. De reistijd bedraagt 13 minuten.

Optie 2
Neem bij tramhalte Centraal Station Den Haag (boven) tram 6 richting Leyenburg. Stap uit bij tramhalte Tienhovenselaan. Loop richting de rotonde naar de Apeldoornselaan en sla linksaf naar Zuiderparklaan. Sla vervolgens rechtsaf voor de Hoenderloostraat. De reistijd bedraagt 18 minuten.

Een groot deel van onze patiënten komt uit Den Haag, maar u kunt natuurlijk ook altijd bij ons terecht wanneer u uit de omgeving van Den Haag komt. De inwoners van de volgende steden komen ook naar onze mondhygiënist in Den Haag:

 • Rijswijk
 • Weteringsveld
 • Voorburg
 • Nootdorp

Over ons

Tandartspraktijk Zuiderpark is gevestigd in Den Haag en opgericht in 2009. Ons team bestaat uit een tandarts, mondhygiënist, tandtechnieker en twee assistentes. Iedereen is ervaren en deskundig in zijn vakgebied.  In Tandartspraktijk Zuiderpark werken wij met de modernste apparatuur. Daarnaast gebruiken wij in onze behandelmethodes de nieuwste tandheelkundige technieken en volgen we recente ontwikkelingen op het gebied van tandheelkunde op de voet. Het gemak en belang van onze patiënten staat bij ons altijd voorop.

Contactgegevens

Tandartspraktijk Zuiderpark
Hoenderloostraat 73
2573 RL Den Haag

Tel: 070 345 7841
Spoedtandarts070 345 7841
E: tandartsmousavi@gmail.com

© 2023 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks