Uw tandarts in Den Haag

Hoenderloostraat 73, Den Haag

Facings

Met een facing wordt er een dun laagje porselein of composiet over de tand geplaatst, zonder dat er iets van de eigen tand wordt afgehaald. Zo kunnen spleetjes tussen uw tanden of afgebroken tanden worden verfraaid. Wij werken altijd met een behandelplan op maat, waarbij wij gebruikmaken van de nieuwste tandheelkundige technieken. Tijdens het intakegesprek laat een van onze specialisten u de verschillende mogelijkheden zien: van een mooie natuurlijke lach tot een perfecte Hollywood smile.

Twee typen facings: composiet en porselein

Bij Tandartspraktijk Zuiderpark maken we gebruik van twee soorten facings: composiet en porselein. Om een keus te kunnen maken tussen de twee materialen lichten wij de voor- en nadelen voor u uit.

Composiet facing

De voordelen:

 • Een composiet facing is relatief goedkoop
 • De facing kan in één behandeling geplaatst worden

De nadelen:

 • Composiet facings kunnen verkleuren
 • De levensduur van een composiet facing is relatief kort

Porseleinen facing

De voordelen:

 • Een porseleinen facing verkleurt niet
 • Er kan gewerkt worden met verschillende wittinten
 • Porseleinen facings hebben een lange levensduur

De nadelen:

 • Porseleinen facings zijn duurder dan composiet facings
 • De facing dient in meerdere behandelingen geplaatst te worden

Kosten van een facing

De kosten van een facing hangen af van meerdere factoren. Zo speelt de materiaalsoort, het aantal facings en de manier waarop de facing geplaatst dient te worden een belangrijke rol in de kosten van de behandeling. Informeer bij de tandarts naar een kostenindicatie.

Ervaringen

Marjolein Schip uit Loosduinen (Den Haag)

“Ik heb jarenlang rondgelopen met een afgebroken voortand. De specialistische tandarts heeft er een natuurlijk ogende facing overheen gezet, waardoor ik weer voluit durf te lachen.”

Kim Wang uit Leidschenveen-Ypenburg (Den Haag)

“Voorafgaand aan de behandeling zag ik er best wel tegen op. Gedurende de behandeling legde de tandarts alles stap voor stap in duidelijke taal uit, waardoor ik met een rustig gevoel in de stoel lag. Ik ben erg blij met de werkwijze van tandartspraktijk Zuiderpark én het mooie resultaat.”

Wat is een facing?

Een facing is een dun schildje dat over de tand heen wordt geplaatst. Door het composieten of porseleinen schildje op maat te maken, wordt de kleur of vorm van de tand verfraaid. Ook kan met behulp van een facing een spleetje opgevuld worden, een afgebroken tand gerepareerd worden en kunnen verkleurde tanden wit gemaakt worden.

Behandeling facings

Het belangrijkste verschil tussen een composiet en porseleinen facing is het aantal behandelingen. Zo wordt een composiet facing in één behandeling door de tandarts geplaatst, terwijl voor een porseleinen facing minimaal twee behandelingen nodig zijn. Om u een duidelijk beeld te geven bij de behandelingen, lichten wij beide werkwijzen uit.

Het plaatsen van een composiet facing

Een composiet facing wordt gemaakt van hetzelfde materiaal als een vulling. Om ervoor te zorgen dat het composiet goed hecht aan de tand, wordt de tand vooraf met zuur behandeld. Op deze manier wordt de tand ruwer. Vervolgens brengt de tandarts het composiet laagje voor laagje aan tot er een facing ontstaat die perfect bij de rest van uw gebit past.

Het plaatsen van een porseleinen facing

Een porseleinen facing wordt in minimaal twee behandelingen geplaatst. Tijdens de eerste behandeling slijpt de tandarts een dun laagje glazuur van de te behandelen tand af om ervoor te zorgen dat de porseleinen facing over de tand geplaatst kan worden. Vervolgens maakt de tandarts een afdruk van de geslepen tand die aansluit op de vorm, kleur en grootte van de andere tanden. De tweede behandeling wordt gebruikt om de op maat gemaakte facing te plaatsen.

Werkgebied tandarts Den Haag

U kunt vanuit iedere wijk in Den Haag terecht voor facings bij Tandartspraktijk Zuiderpark. Denk hierbij aan onder andere de volgende wijken:

 • Centrum
 • Leidschenveen-Ypenburg
 • Loosduinen
 • Scheveningen
 • Escamp
 • Laak
 • Haagse Hout
 • Segbroek

Als vanzelfsprekend zijn klanten uit andere steden ook van harte welkom in onze kliniek.

Veelgestelde vragen over facings

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 070 345 7841. Wij voorzien u graag van meer informatie.

Wordt een facing vergoed door de verzekeringsmaatschappij?

Wanneer u achttien jaar of ouder bent, wordt een facing niet vergoed door de basiszorgverzekering. Als u een aanvullende zorgverzekering heeft, wordt vaak een bepaald bedrag of een percentage vergoed. Wij raden u aan om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met uw verzekering om te informeren of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Hoelang gaan facings mee?

Een porseleinen facing gaat gemiddeld vijftien tot twintig jaar mee. Een composiet facing gaat daarentegen gemiddeld vijf jaar mee. Let op: de levensduur van een facing is afhankelijk van uw eet- en drinkpatroon. Daarnaast zorgt een goede mondhygiëne ervoor dat uw facing langer meegaat.

Kan een facing verkleuren?

Porseleinen facings verkleuren niet tot nauwelijks omdat er gebruik wordt gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal. Een composiet facing kan licht verkleuren wanneer u veel dranken en etenswaren met sterke kleurstoffen nuttigt. Daarnaast kan roken ervoor zorgen dat de facing verkleurt.

Afspraak maken om een facing te laten plaatsen

Wij nodigen u graag uit om de mogelijkheden voor facings te bespreken tijdens een persoonlijk consult. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 070 345 7841 of via onderstaand contactformulier.

  Over ons

  Tandartspraktijk Zuiderpark is gevestigd in Den Haag en opgericht in 2009. Ons team bestaat uit een tandarts, mondhygiënist, tandtechnieker en twee assistentes. Iedereen is ervaren en deskundig in zijn vakgebied.  In Tandartspraktijk Zuiderpark werken wij met de modernste apparatuur. Daarnaast gebruiken wij in onze behandelmethodes de nieuwste tandheelkundige technieken en volgen we recente ontwikkelingen op het gebied van tandheelkunde op de voet. Het gemak en belang van onze patiënten staat bij ons altijd voorop.

  Contactgegevens

  Tandartspraktijk Zuiderpark
  Hoenderloostraat 73
  2573 RL Den Haag

  Tel: 070 345 7841
  Spoedtandarts070 345 7841
  E: tandartsmousavi@gmail.com

  © 2023 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks