Uw tandarts in Den Haag

Hoenderloostraat 73, Den Haag

7 tips om uw gebit gezond te houden

Geplaatst op

Uit onderzoek blijkt dat we mensen met een verzorgd gebit aantrekkelijker en optimistischer vinden. Maar hoe houdt u uw gebit gezond? Deze 7 tips helpen u om goed voor uw gebit te zorgen.

1. Floss de helft

Een handige tip als u flossen te veel tijd vindt kosten: floss ’s ochtends de bovenkant van uw gebit en ’s avonds de onderkant. Op deze manier heeft u de ruimtes tussen de tanden binnen 24 uur allemaal één keer gereinigd.

2. Zet een timer

Het meeste resultaat bereikt u binnen 2 minuten poetsen. Maar hoe weet u dat u lang genoeg hebt gepoetst? Een manier om de tijd bij te houden is het gebruiken van een kookwekker. Soms geeft de elektrische tandenborstel zelf een seintje als de 2 minuten bereikt zijn. Of gebruik een ouderwetse zandloper, dan wordt tandenpoetsen voor kinderen een stuk leuker!

3. Poets volgens een vaste volgorde

Tijdens het poetsen wilt u alle tanden en ruimtes tussen de tanden zo goed mogelijk reinigen. Om er voor te zorgen dat u bepaalde plekken niet vergeet, is het verstandig om een vaste volgorde aan te houden tijdens het poetsen. Begin bij de bovenste helft van uw gebit: poets eerst de zijkant van de tanden en daarna ook de binnenkant en de bovenkant. Start vervolgens met de onderste helft van uw gebit en poets ook deze helft met deze volgorde: buitenkant, binnenkant en bovenkant.

4. Vergeet het tandvlees niet

Het is lastig om de grens tussen tand en tandvlees goed te bereiken, terwijl dit een plek is waar ontstekingen vaak ontstaan. U kunt deze plek toch reinigen door op het tandvlees te poetsen of door de borstel midden op de tand te positioneren. De zijkant van de borstelkop kan de grens tussen tand en tandvlees goed bereiken en hierdoor is tandplak beter te verwijderen, wat tandvleesontstekingen voorkomt.

5. Poets met een tandpasta met fluoride

Verschillende zuren tasten het glazuur van de tanden aan en daarom is het belangrijk om het glazuur een handje te helpen. Door tandpasta te gebruiken waar fluoride in is verwerkt, beschermt u het glazuur en voorkomt u gaatjes.

6. Neem flossdraad mee voor onderweg

Na een lunch of het eten van een tussendoortje blijven er soms etensresten tussen uw tanden achter. Hierin zitten zuren die het glazuur aantasten. Neem flossdraad mee, zodat u ook onderweg de mogelijkheid hebt om etensresten tussen uw tanden te verwijderen.

7. Koop regelmatig een nieuwe borstel

Een nieuwe tandenborstel is niet iets wat u wekelijks doet en wordt daarom snel vergeten. Na 3 maanden wordt het tijd om de borstel te vervangen. U kunt dit ook zien aan de borstel zelf: als de haartjes los van elkaar gaan staan, is het tijd om een nieuwe borstel aan te schaffen. Tip: zet een reminder in uw agenda, zodat u het niet vergeet.

Naast deze tips is het ook belangrijk om regelmatig een specialist naar uw gebit te laten kijken. Vergeet daarom niet om elk half jaar terug te komen voor een periodieke controle. Gelijk een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via 070 345 7841.

Geplaatst in Geen categorie

Over ons

Tandartspraktijk Zuiderpark is gevestigd in Den Haag en opgericht in 2009. Ons team bestaat uit een tandarts, mondhygiënist, tandtechnieker en twee assistentes. Iedereen is ervaren en deskundig in zijn vakgebied.  In Tandartspraktijk Zuiderpark werken wij met de modernste apparatuur. Daarnaast gebruiken wij in onze behandelmethodes de nieuwste tandheelkundige technieken en volgen we recente ontwikkelingen op het gebied van tandheelkunde op de voet. Het gemak en belang van onze patiënten staat bij ons altijd voorop.

Contactgegevens

Tandartspraktijk Zuiderpark
Hoenderloostraat 73
2573 RL Den Haag

Tel: 070 345 7841
Spoedtandarts070 345 7841
E: tandartsmousavi@gmail.com

© 2023 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks